Vi letar efter varma kärleksfulla familjer som vill öppna sitt hem och göra skillnad i ett barns eller en ung människas liv. Om ni står inför att göra detta för första gången eller har tidigare erfarenhet som familjehem spelar mindre roll. Vi berättar gärna mer om vad det innebär.

Någon behöver er

Vi tar oss an många spännande uppdrag och erbjuder er familj och socialtjänsten ett engagerat och lösningsfokuserat konsulentarbete kring placeringarna – allt för ett lyckat uppdrag. Att vara familjehem och arbeta tillsammans med oss är en rolig och inspirerande resa.
Därför vänder vi oss till er som tror sig ha ett varmt och tryggt hem att öppna för någon som behöver det. Det spelar ingen roll om ni bara vill ta emot yngre barn eller tonåringar. Vi letar efter kärleksfulla familjer över hela spektrat.

Konsulenter med högt engagemang

Vi är kända för att göra goda matchningar till våra familjer och vid alla nya uppdrag matchar vi även rätt konsulent för uppdraget. Vår noggrannhet i matchningen ger bättre resultat och färre oväntade avslut.

Vi värnar individen – och er familj!

Vid placering genom Kraft Familjehem blir ni som familj tilldelad en engagerad konsulent. Ni får kontinuerlig handledning, årliga utbildningar samt vid behov extern handledning av vår psykoterapeut.
Våra konsulenter har arbetat länge och har mycket bred erfarenhet vad gäller alla placeringstyper.

Vi är kända för att vara lösningsfokuserade, och skräddarsyr ofta våra placeringar där det kan ingå kontaktperson, terapi, aktiviteter eller annat för den placerade. Knappt fantasin kan sätta gränser för vilka lösningar vi finner kring en placering.
Vårt absoluta mål är alltid att skapa bra förutsättningar för er familj och samtidigt varaktiga och berikande möjligheter för den som är placerad.

Arvodet styrs av svårighetsgrad på uppdraget

Vi är väl medvetna om att det är er familj som gör jobbet och anser att arbetet motiverar en skälig ersättning. Därför ger vi en högre ersättning än vad de flesta andra erbjuder.

Utbildning ger nya perspektiv

Vi ser kompetensutveckling som en självklarhet.
Relevanta och engagerande utbildningar ger ny kunskap, nya perspektiv och ny kraft att fortsätta arbetet som familjehem.
De senaste två utbildningarna var TMO (Traumamedveten Omsorg) av Rädda Barnen samt ”Att samtala om svåra saker med barn” med Petter Iwarsson.
Som familjehem hos Kraft får ni också tillgång till våra digitala utbildningar i Kraft Akademi. Det ska vara givande att vara familjehem. Hos Kraft får du kunskaper, stöd och verktyg så att det här blir bra för dig.

Vi är alltid tillgängliga

Vår jour har öppet dygnet runt och vi är alltid kontaktbara vid incidenter, frågor, eller funderingar.

Har vi fångat ditt intresse?

Vill du göra skillnad tillsammans med oss?
Hör av dig till Stefan Almgren på Kraft Familjehem.

073-156 39 78 eller stefan.almgren@kraftfamiljehem.se